Miss Trekkertrek 2021-2022

  Als klein meisje, stond ik 19 jaar geleden, liggend in een kinderwagen al naast de trekkertrekbaan. Daarna heb ik elk jaar Trekkertrek beleefd. Het was het uitje van de zomervakantie. Ook bij het eerste jaar kindertouwtrekken stond ik met een groepje buurmeiden en vriendinnen als Polderpippiā€™s aan het touw. Nu 19 jaar later ben ik gevraagd om Miss Trekkertrek te zijn.

  Ik ben Merel Menken en ik woon aan de Kruiskade in de altijd gezellige polder in het Spookverlaat. Vooral bekend als de weg vol met koeien, boeren, vogeltjes, natuur, gras en waar je altijd een trekker tegemoet rijdt. Samen met mijn ouders en twee jongere broertjes Lars en Collin waar ik veel mee kan lachen, woon ik op een boerderij in Hazerswoude-Rijndijk. Mijn vader en zijn tweelingbroer hebben een melkveebedrijf met 130 koeien en maken ook nog een aantal dagen kaas. We wonen hier met een groot deel van de familie en ook opa en oma helpen nog mee.

  Mijn ouders komen beiden uit een boerenfamilie en zijn dus allebei op een boerderij opgegroeid. Hier ben ik van jongs af aan mee groot gebracht. De discussie of John Deere, Steyr, Case, Fendt of toch New Holland de sterkste is brandt vaak genoeg los. Hier zit de familie nog steeds niet helemaal op een lijn. Dit moet dan ook tijdens de Trekkertrek in Koudekerk aan den Rijn het liefst bewezen worden.

  Waar extra hulp of kracht bij nodig is, spring ik graag bij. Melken, in de stal helpen, kuil afdekken of kaasmaken doe ik met alle liefde. Maar het leven op de boerderij is voor mij ook ontspanning, want op dit moment heb ik het eerste jaar van de studie rechten afgerond aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Dit jaar ben ik bijna niet op school geweest, waardoor ik veel thuis was en mij daar prima heb vermaakt. Het is een brede opleiding waar ik echt nog alle kanten mee op kan.
  Later hoop ik mij in te zetten in en voor de agrarische sector. Dit wil ik doen door bedrijven juridisch advies te geven of mij hard te maken voor onrecht binnen de sector. Hier hoop ik mij dan ook vanaf het 4e en laatste jaar in te specialiseren.

  Verder kijk ik liever niet al te veel in te toekomst, want je weet nooit hoe het loopt. Naast mijn studie en werk op de boerderij geef ik sportlessen bij gymvereniging Aspasia, waar ik samen met de kinderen ook altijd veel plezier in heb.

  Daarnaast ben ik graag met vrienden op stap of aan het sporten, in de winter aan het schaatsen bij VIJK Koudekerk en pakken we graag zoveel mogelijk feestjes mee. We zijn niet vies van gezelligheid, dansen, biertjes en wijntjes drinken.

  Het heeft even op zich laten wachten, maar nu is het dan zover, Trekkertrek 2022. Het ziet er naar uit dat het dit jaar dan toch echt gaat gebeuren. De trekkers mogen eindelijk weer aan de start verschijnen en iedereen heeft er zin in!

  Op naar een dag vol feest, positiviteit en vooral gezelligheid! Daar gaan we voor! en dat wens ik jullie allemaal toe!

  Deel dit nieuwsbericht met je vrienden!
  Snel naar programma onderdelen
  31 juli 2024
  3 augustus 2024
  3 augustus 2024
  3 augustus 2024
  3 augustus 2024