Miss Trekkertrek 2019

  De Miss Trekkertrek van dit jaar is Tess Verkleij uit Hazerswoude Dorp. De deelnemers van dit jaar hebben haar al ontmoet tijdens de lotingavond begin dit jaar in Pleyn 68. Hier heeft zij weer een aantal mannen en vrouwen blij gemaakt met een plekje aan de startlijn. Nu is het aan de deelnemers om natuurlijk ook de finishlijn te halen!

  Tess is een jonge spontane meid van bijna 18 jaar. Samen met haar ouders, broer en zusjes woont zij op een melkveehouderij in Hazerswoude Dorp. Op de boerderij zijn verschillende dieren te vinden, koeien natuurlijk maar ook paarden, schapen, kippen, honden, katten en vogels. De aller-leukste dieren zijn toch wel haar eigen twee varkens die sinds twee jaar ook op de boerderij wonen.

  Nadat Tess vorig jaar haar HAVO opleiding heeft afgerond is zij samen met haar vader 11 dagen gaan rondreizen in de Verenigde Staten. In een grote witte pick-up zijn ze langs verschillende boeren en dealers gegaan wat een gave ervaring is geweest. Natuurlijk hebben ze niet alleen bedrijfsmatige bezoeken gedaan maar hebben ze ook de toerist uitgehangen in onder andere Las Vegas. Dat was nog eens een leuk examen cadeau!

  Na haar HAVO examen is Tess vorig jaar begonnen aan de HBO opleiding Dier & Veehouderij. Voor haar opleiding heeft ze stage gelopen op de melkveehouderij van de familie van Leeuwen. Deze spontane meid kon naast hard werken ook wel eens een geschikte Miss Trekkertrek zijn. Toen ze later door Hans werd gevraagd om Miss Trekkertrek 2019 te worden vond ze dit erg leuk!

  Na de stage bij familie van Leeuwen is Tess gaan stagelopen op een geitenboerderij in Papenkop in de buurt van Woerden. Na een stage op een melkveehouderij leek het Tess leuk om ook eens een ander bedrijf ‘van binnen’ te bekijken. In het derde jaar van haar opleiding moet ze op stage in het buitenland, iets waar ze ook al erg naar uit kijkt. Wat Tess uiteindelijk na de opleiding wilt gaan doen weet ze nog niet. Als haar ouders later een stapje terug willen doen op de boerderij zou Tess het leuk vinden om dit verder op te pakken maar zover is het nog lang niet.

  Met Trekkertrek zal Tess natuurlijk te zien zijn met de opening en, waar het uiteindelijk allemaal om gaat, de prijsuitreiking. Deelnemers veel succes!

  Deel dit nieuwsbericht met je vrienden!
  Snel naar programma onderdelen
  31 juli 2024
  3 augustus 2024
  3 augustus 2024
  3 augustus 2024
  3 augustus 2024