Mechanisatie Haarlemmermeer BV

  Mechanisatie Haarlemmermeer BV

  Al een aantal jaar een trouwe sponsor met een mooi en veelzijdig bedrijf!

  Het begon allemaal 49 jaar geleden in Hoofddorp als ‘Cebeco Mechanisatie . In 1998 werd het bedrijf verzelfstandigd en is het verder gegaan onder de naam Mechanisatie Haarlemmermeer BV. Dit gebeurde onder leiding van de heer B.D. Bergsma. In 2015 besloot de heer Bergsma het bedrijf over te dragen aan drie werknemers: Han Gijzenberg, Walter van Haaster en Tony Ooms. 

  Het leuke aan de drie eigenaren is dat ze allemaal hun eigen taak binnen het bedrijf hebben. Zij richten zich vooral op de werkplaats, de machinebouw en de verkoop.

  Naast de drie eigenaren werken er zo’n 25 medewerkers in het bedrijf. Het team bestaat uit een administratief medewerker, 2 magazijnmedewerkers, vele monteurs en 5 vertegenwoordigers. Het bedrijf beschikt over 5 servicebussen, een serviceoplegger, BE dieplader voor transport, heftrucks en een BE semidieplader.

  Mechanisatie Haarlemmermeer BV. is een veelzijdig bedrijf, zij richten zich namelijk op drie verschillende takken: de landbouwmechanisatie, de machinebouw en het intern transport.

  Met de landbouwmechanisatie richt dit bedrijf zich vooral op de akkerbouw-, de veehouderij- en de bloembollensector. Hier gaat het om reparatie en onderhoud in de werkplaats, maar ook om reparatie op locatie met behulp van de servicebussen die door heel Nederland rijden. De dealer schappen sluiten aan bij de drie sectoren die worden bediend. Zo zijn zij dealer van verschillende merken, zoals: Agrifac, Bergmann, Cremer, Dieci, Grimme, Lemken, Maschio-Gaspardo, McCORMICK, McHale, Nilfisk, Peecon, SBG en Tulip. Zoals u kunt zien zijn dit veel merken en varieert het van zelfrijdende landbouwspuiten en verreikers tot GPS-besturingssystemen.

  Op dit moment zit er zeker een stijgende lijn in de veehouderij en de loonwerksector en worden er regelmatig maaiers, wikkelaars en opraapwagens verkocht.

  Naast de landbouwmechanisatie heeft Mechanisatie Haarlemmermeer BV ook een machinebouw afdeling. Deze machines worden vermarkt onder de merknaam M.H. Speciaalmachines. Het bedrijf ontwikkelt veel zelf, zoals de toegepaste mechanica, de hydraulische en elektrische installaties alsmede de eventueel aanwezige PLC-besturingen.
  M.H. Speciaalmachines heeft een zeer uitgebreide lijn machines voor de teelt van bloembollen ontwikkeld. In het verleden is ook de eerste Cebeco zelfrijdende landbouwspuit en Cebeco zelfrijdende bietenrooier hier mede ontstaan. Daarnaast zijn er nog heel wat machines ontwikkeld zoals: een zelfrijdende compostfrees, touwafhaalautomaat, wortelsnijder, werktuigendrager en ga zo maar door!

  Ten slotte richt Mechanisatie Haarlemmermeer BV zich op het intern transport. Dit houdt in dat zij zich bezighouden met de verkoop, verhuur, reparatie en het onderhoud van heftrucks (met toebehoren) en vloerreinigingsmachines. De dealer schappen die hiervoor vertegenwoordigd worden zijn Hyundai, Dieci en Nilfisk.

  Het bedrijf is ook in bezit van zo’n 25 heftrucks die verhuurd worden op en rondom Schiphol.

  Met een blik op de toekomst wil Mechanisatie Haarlemmermeer BV zich richten op het behoud van de kwaliteit en een stabiele groei. Als wens hebben zij een nieuwe grotere bedrijfshal.

  Het bestuur van de Stichting Trekkertrek Koudekerk a/d Rijn bedankt Mechanisatie Haarlemmermeer BV voor de sponsoring tot nu toe en wenst hen alvast veel succes voor de toekomst!

  Deel dit nieuwsbericht met je vrienden!
  Snel naar programma onderdelen
  31 juli 2024
  3 augustus 2024
  3 augustus 2024
  3 augustus 2024
  3 augustus 2024