Dakar team Fireman

  Wij zijn het Firemen Dakarteam. Een snelgroeiend rally racing team dat sinds 2017 deelneemt aan het vrachtwagenklassement van de Dakar Rally. Daarvoor heeft onze teamcaptain Richard de Groot tweemaal de Dakar Rally met het Riwald Truck-team gereden en daarvoor heeft hij in tien (!) rally’s op zijn crossmotor deelgenomen. In totaal heeft hij 15 jaar Dakar Rally-ervaring; van Afrika tot Zuid-Amerika en de volgende vijf jaar in Saoedi-Arabië. De combinatie van de “reuzen” (de vrachtwagens) van de rally met ons beroep als brandweerman, ons thema (in feite zijn we het enige team met een thema) en onze donaties blijken een spectaculaire mix te zijn.
  Zoals de naam van ons team u reeds zou kunnen doen vermoeden, zijn wij brandweermannen. Dit betekent dat naast focus, doorzettingsvermogen, teamgeest, eerlijkheid en plezier, het bieden van hulp in ons bloed zit. Na onze eerste deelname als het Firemen Dakarteam in de Dakar Rally van 2017 hebben we besloten om iets terug te “geven” aan de lokale brandweer, zodat zij op hun beurt hun gemeenschap, dorp of stad een beetje veiliger kunnen maken. Sindsdien hebben we twee volledig operationele en uitgeruste brandweerwagens, helmen, pakken, op batterijen werkend Bosch Professional elektrisch gereedschap en verschillende Holmatro-sets geschonken. De laatste is een toonaangevend wereldwijd merk in zwaar redmateriaal en is partner van de FIA / F1 en de IndyCar-serie.
  In de tussentijd zijn we blijven groeien en investeren in onze online aanwezigheid. Dit heeft ertoe geleid dat we nu kunnen zeggen dat we de op één na grootste Dakar-truck Facebook-community in Nederland hebben met meer dan 32.000 volgers. Alléén de community van Team De Rooij is groter. Alle overige Nederlandse truck teams zijn we, met hun jaren lange ervaring én deelname, gepasseerd. Natuurlijk kun je ons ook vinden op Instagram, YouTube en LinkedIn.
  Photos
  Deel dit optreden met je vrienden!
  Laatste nieuws
  Snel naar programma onderdelen
  31 juli 2019
  3 augustus 2019
  3 augustus 2019
  3 augustus 2019
  3 augustus 2019
  3 augustus 2019