O'nine

O’nine is een van de meest veelbelovende bands van dit moment! Vijf jonge honden met tonnen energie, klaar om er een feest van te maken!
Lees meer...

DJ Frietmachine

Friet met een beat

Hoeveel frietbeat zit er in jouw aardappel? Een machine die jouw aardappel laat dansen? Komt dat zien! DJ Frietmachine is de meest swingende aardappel-installatie die er bestaat. Hij meet, weegt en bekijkt of jij geaard bent.
Lees meer...

Stoomplezier

De Fire Dragon, zoals deze stoomtrekker heet, is een schaalmodel 1:3 van een Engelse landbouwtrekker rond 1900. Deze machines werden gebruikt om wagens op en rond de boerderij te trekken of om werktuigen zoals een dorskast of houtzaag aan te drijven met een drijfriem. Deze machine heeft ook een lier om bv boomstammen te slepen of hijswerk te doen. Fire Dragon dankt haar naam aan het feit dat zij in de avondschemering bij zware belasting vonken uit de schoorsteen blaast: een vuurspuwende draak. De firma Burrell heeft in de 70 jaar dat zij bestond ongeveer 3500 stoomtrekkers gebouwd waarvan 14 van dit type, daar zijn er 7 van bewaart gebleven. In Nederland zijn niet veel stoomtrekkers gebruikt, er waren honderd jaar terug nauwelijks wegen, alle vervoer hier ging over water. Het vermogen destijds was wel 6 pk, het model is 1,5 pk. De trekkracht op een vlakke weg is 3 ton. Het is een 1 cilindermachine maar zoals gebruikelijk bij stoommachines komt er beurtelings stoom voor en achter de zuiger, er zijn dus 2 arbeidsslagen per omwenteling van de krukas, bij een verbrandingsmotor is dat 1 arbeidsslag per 2 omwentelingen. Daardoor is een stoommachine op lage toeren enorm sterk. Er zijn 2 versnellingen, geen koppeling, dus schakelen kan alleen stilstaand. En om achteruit te kunnen laat je de machine gewoon de andere kant op draaien. De ketel heeft een werkdruk van 8 Bar en staat onder wettelijke keur d.w.z. dat deze om het jaar geïnspecteerd moet worden. Het aloude Stoomwezen is sinds 2005 geprivatiseerd, Lloyds register Nederland voert nu de meeste keuringen aan dit soort ketels uit.

Struzzi

Je kunt deze prachtige struisvogelachtige niet over het hoofd zien. Trots op hun prachtige verenverpakking paraderen ze over straat. De Struzzi loopt onverschrokken en met een openlijke blik kijken ze uit over de wereld. Misschien zijn ze af en toe een beetje chagrijnig, maar we weten zeker dat je ze wilt vergeven. Hun rijders lijken te zijn vergroeid met deze sterke, elegante struikelblokken, maar wie heeft de leiding over wie?

Giraffe

Als je een tak hoort kraken, boombladeren hoort ritselen en de struiken opzij ziet buigen, sta je zomaar oog in oog met levensgrote giraffen. Statig en onverstoorbaar schrijden ze voort. Hier en daar buigen ze hun elegante nekken om aan een blad te knabbelen of een bezoeker te groeten. Ze zijn vriendelijk en vredelievend, maar pas op! Het blijven wilde dieren...

Abdul en de ezel

Abdul is er een dagje op uit om wat handelswaar te verkopen. Hij wandelt met zijn ezel door het publiek en probeert zijn handelswaar te etaleren en te slijten. Natuurlijk voor een zeer schappelijke prijs: volgens hem dan. Haal dus je afdingtechnieken maar vast uit de kast!

De Potloodventers

Ja ja, ze bestaan nog. Oude mannetjes die de situatie behoorlijk op de kop kunnen zetten als ze met hun potloden voor de dag komen.

Deze broers zijn zich echter van geen kwaad bewust. Natuurlijk zijn ze vies, oud en gefrustreerd, maar dat wil nog niet zeggen dat ze met foute plannen rond lopen. In tegendeel zelfs.
Lees meer...

De Bellentuin

De Bellentuin is een creatieve stads-oase, waarbij alles draait om het maken van de mooiste en de grootste zeepbellen. Een feestelijke mix van palmbomen, ringen, touwen, zwaarden, spinnen, tonnen, heerlijke strandstoelen en liters zeepsop. Dit visuele zeepbellentheater is een uniek concept dat leuk en uitdagend is voor jong en oud. Bij de Bellentuin sta je zelf in de spotlights en trakteer je de omstanders op een prachtig bellen show waarbij alles draait om Gebakken Lucht.

Funfare

De FUNFARE is een minifanfare van slechts 3 (drie!) personen. Een verrassende, theatrale, muzikale act met diverse blaasinstrumenten, zang, banjo en slagwerk. Met actuele hits, popklassiekers, jazz, marsmuziek, rare deuntjes. Strak geregisseerde onzin in een muzikaal decor. Altijd in de korte broek, rondlopend, vol grappen en improvisaties. Geschoold op het Conservatorium, maar gerijpt op de straat.

Modeltrucks

Net zoals andere jaren rijden de modeltrucks 1:4 wederom rond op de Trekkertrek familiedag.

Wat ooit is begonnen als hobby, is nu uitgegroeid tot een ware bezienswaardigheid.
Het bouwen van deze modeltrucks vergt jaren woeste arbeid en heel veel geduld. Dit omdat de trucks geen bouwpakketten zijn.
Lees meer...

Roel's Beestenboel

Roel's Beestenboel brengt een complete kinderboerderij naar de Trekkertrek familiedag. De konijnen, kippen, geiten en schapen, maar ook een pony en een dwergkoe kunnen niet wachten om geknuffeld te worden (onder toezicht en begeleiding van een gediplomeerd dierenverzorger).

De mobiele kinderboerderij bestaat uit een stalletje en hekwerk, met een totale oppervlakte van ruim 70 vierkante meter en is toegankelijk voor rolstoelengebruikers.

De Potige Sleepwagen

De Potige sleepwagen is een echte sleepwagen voor kinderen tot 16 jaar.
Deze sleepwagen wordt getrokken door een echte standaard zitmaaier trekker. Net als bij grote trekker sleepwagens komt de bak met het gewicht naar voren.
Wie weet trekken kinderen veel meer FULL PULL dan de grote trekkers!
Lees meer...

Ami6

Ami6 2.0 is een Citroën met een bescheiden dosis positivisme. Het danst, flirt en vliegt over straat. Ami6 is een interactieve, radiografisch bestuurde oldtimer.

LEKKER

Als afsluiter van Festival aan de Rijn zal feestband LEKKER vanaf 17.00 afwisselend met Helemaal Top een spetterend optreden geven!
LEKKER speelt Top 100 Aller-tijden feestnummers met een rock randje van o.a. Anouk, Golden Earring, De Dijk, en vele anderen.
Lees meer...

Ballonkunstenaar Patrick

Ballonkunstenaar Patrick behoort tot de absolute wereldtop van ballonartiesten. Verwacht dus geen eenvoudige ballonhondjes en zwaarden, want wat Patrick maakt is echt kunst. Een ware ballonartiest dus. Hij schildert met ballonnen en dit moet u gezien hebben om het te geloven.
Lees meer...

Helemaal Top

Helemaal Top komt er tijdens de overblijfparty weer een feestje van maken! Met De Toppers als voorbeeld zingen zij veelal medleys uit verschilende genres en voor alle leeftijden. Unieke combinaties van gezellige en feestelijke muziek, waarbij het publiek niet stil blijft staan. Feest gegarandeerd.

Maharadja

De Oosterse wijsgeer

Hoog in het Tzazikistaanse Biftekigebergte vond Circusdrome de Maharadja. Met zijn bovennatuurlijke krachten verlicht hij stress en maakt hij stijve spieren onmiddellijk weer jong en soepel. Maharadja is een humoristische bewerking van de eeuwenoude circusdiscipline het contorsionisme.
Lees meer...

Cirq'ulation Locale

Een spectaculaire trampoline show.

Vijf professionele artiesten die halsbrekende acrobatieën uithalen. Of een wervelende familievoorstelling met vertederende grappen en clowneske uitschuivers. Zorg dat je uitgeslapen bent voor deze voorstelling, want u zal ogen tekort komen;
Lees meer...